Subsidies voor drie Leidse projecten

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft in het investeringsprogramma NWO-middelgroot drie subsidies toegekend aan Leidse projecten: een elektronisch archief voor archeologie, een massaspectrometer en analysesysteem voor scheikunde en een echoapparaat voor het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Het NWO-subsidieprogramma voor middelgrote investeringen omvat subsidies voor de aanschaf van apparatuur en voor het opzetten van dataverzamelingen, bijbehorende programmatuur en bibliografie├źn. Het gaat hierbij om urgente investeringen voor vernieuwend onderzoek van zeer hoog niveau. De subsidies zijn bestemd voor investeringen met een bijdrage van 110.000 tot 900.000 euro.

In totaal ontving NWO 79 aanvragen. Uit deze voorstellen werden, na beoordeling door wetenschappers in binnen- en buitenland, negentien voorstellen voor honorering geselecteerd. Drie van de negentien subsidies zijn voor Leidse projecten. NWO betaalt maximaal 75 procent van elke subsidie, de universiteit draagt minimaal 25 procent bij. NWO kende in totaal circa 6,6 miljoen euro toe.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×