'Kind is Koning', actie voor belangen van kinderen

Op 4 maart wordt op de Erasmusbrug in Rotterdam de actie ‘Kind is Koning’ gehouden. De actie wordt georganiseerd door de stichting Happy View en heeft tot doel de belangen van het kind meer onder de aandacht te brengen. De Jeugdtheaterschool Leiden is gevraagd om een theatrale vorm te vinden waarin de petitie aan de landelijke politiek wordt overhandigd. Kees van Leeuwen van de Jeugdtheaterschool Leiden: “We gaan met zoveel mogelijk kinderen in een lange rij over de Erasmusbrug. Een lange witte lap, waarop verhalen en handtekeningen uit het hele land, wordt als een lange golf meegenomen. Als de lap de overkant bereikt, wordt de lap door de kinderen vanaf de achterkant opgerold, zodat uiteindelijk een enorme sneeuwbal bij de politici aankomt”.

Van Leeuwen: “Kinderen die te maken hebben met jeugdhulpverlening merken vaak dat hun belangen niet altijd voorop staan. Omdat het wel om het kind gaat organiseert Happy View deze actie. De leerlingen van de Jeugdtheaterschool Leiden e.o. zijn natuurlijk welkom. Iedereen, ook broers en zussen, vrienden en vriendinnen mag komen”. De bedoeling is dat de kinderen mogen zo kleurrijk mogelijk gekleed gaan, met allemaal een zelfgemaakte kroon op het hoofd, ze zijn tenslotte Koning!

Zondag 4 maart, om 12.00 uur bij de Erasmusbrug in Rotterdam, aan de zijde van de Leuvenhaven. Voor meer informatie: www.happyview.info

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×