Amnesty Leiden voert actie voor Spaanse vrouwen

Amnesty International voert op Internationale Vrouwendag actie tegen discriminatie en huiselijk geweld in Spanje. De actie van de Leidse afdeling van Amnesty op donderdag 8 maart bestaat uit een stand en een groots opgezette viering onder het motto ‘Leidse wereldvrouwen: kleurrijk vooruit’ die in samenwerking met andere organisaties wordt georganiseerd. In Spanje worden ruim twee miljoen vrouwen tijdens hun leven slachtoffer van huiselijk geweld.

De afdeling Leiden van Amnesty International voert op 8 maart op twee plekken in de stad actie tegen vrouwendiscriminatie en huiselijk geweld in Spanje. Doel van de actie is het ministerie van Volksgezondheid in Spanje ertoe te bewegen meer geld uit te trekken om medewerkers in de gezondheidszorg zo op te leiden dat zij geweld tegen vrouwen herkennen en de slachtoffers de benodigde medische bijstand kunnen geven.

Op de Haarlemmerstraat zal die dag van 18:30 uur tot 21.00 uur een stand opgesteld staan waar petities getekend kunnen worden. In Buurthuis ’t Spoortje aan Bernardkade 40 zal van 16.00 tot 22.00 een viering gehouden worden waarbij uitsluitend vrouwen tegen betaling van 2,50 euro kunnen meezingen met het speciaal gecomponeerde 8 maartlied, genieten van een forum, ‘halal’ wereldmaaltijd, streetdance, smartlappenkoor en dj en tevens een bezoekje kunnen brengen aan de informatiemarkt waar ook een Amnesty stand zal staan.

In het forum zijn gemeente Leiden, Arabische Stichting Narcis, Turkse Stichting Beyza en van de Irakese Stichting Ashtar vertegenwoordigd. Amnesty organiseert de actie in samenwerking met Vrouw en Kindcentrum, Stichting Vluchtelingenwerk Leiden, Meander en het Meldpunt Discriminatie.

Leiden vrouwendag2007


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×