(Foto: Regionaal Archief Leiden).

Speurtocht naar relikwieeen Tieleman & Dros

De Leidse Harmke Hulst is bezig met een ‘restyling’ van het Mostertcomplex aan de Middelstegracht. Het bedrijfsverzamelgebouw in de oude Tieleman & Dros fabriek moet daarbij weer een beetje van de sfeer van weleer terugkrijgen. Hulst is daarom op zoek naar relikwieeen van weleer om deze in het pand terug te brengen. “We leven in een wereld die kromtrekt van standaardisatie, massaproductie en systeemplafonds. Laten we ons dan minstens in onze eigen vierkante meters werk -en leefwereld omringen met minimaal één zelf gekleid, gebakken of zorgvuldig bij elkaar gezocht erfgoed,” aldus Hulst die daarom een oproep doet aan iedereen die mogelijk nog iets op zolder heeft liggen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om (conserven)blikken van Tieleman & Dros en ‘Merk Molen’.

Ook houten kratten waarin de conserven werden vervoerd zijn welkom. Deze hebben een opdruk CONSERVEN LEIDEN gevolgd door een 3/4-cijferig nummer.

Lezers die nog iets uit het erfgoed van Tieleman & Dros hebben en dit willen afstaan, kunnen contact opnemen met Harmke Hulst van HARMKESTYLING+DSIGN aan de Haven 14a.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×