Studenten Groepering Leiden eist meer studentenkamers

De Studentengroepering Leiden (SGL) wil dat gemeente en universiteit gezamenlijk met een structurele oplossing komen voor het voortdurende gebrek aan woonruimte voor studenten in Leiden. De SGL is één van de studentenpartijen die deelneemt aan de medezeggenschap van de Universiteit Leiden. De partij stelde de studentenhuisvesting onlangs aan de orde tijdens een zitting van de Universiteitsraad. Daarbij werd aan het College van Bestuur van de universiteit duidelijk gemaakt dat het huidige kamertekort van 1250 kamers nu echt snel en structureel opgelost moet worden.

De SGL vindt dat het College van Bestuur van de Universiteit Leiden en de Taskforce Studentenhuisvesting van de gemeente duidelijke afspraken moeten maken wie de verantwoordelijkheid op zich neemt. Tot nu toe verwijst het College van Bestuur de SGL door naar de gemeente. Omdat de SGL daarmee geen genoegen neemt, heeft de partij nu zelf contact opgenomen met de bestuursambtenaar van wethouder Marc Witteman, die deze Taskforce Studentenhuisvesting leidt. De studenten willen meer inzicht krijgen in de overlegstructuur tussen taskforce en universiteit.

Naast het algemene kamertekort wil de SGL ook inzicht krijgen in de kamerproblematiek waar internationale studenten mee kampen. Het gaat daarbij niet alleen om het aantal beschikbare kamers, maar ook om de prijs-kwaliteitverhouding ervan. Leiden staat bij internationale studenten slecht aangeschreven als het gaat om de huurprijzen van studentenkamers. Dat beeld wordt volgens de SGL bevestigd in de International Student Barometer 2006.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×