Nikolai Madoyan, foto PR

Virtuoos vioolrecital in De Waag

De Armeense violist Nikolai Madoyan zal een uniek recital geven in de Leidse Waag. Madoyan, geboren in 1973 te Erevan in Armenië, studeerde bij de befaamde Russische vioolpedagoog Zakhar Bron en ontwikkelde zich onder diens leiding tot een rasvirtuoos. Al op zestienjarige leeftijd trad Madoyan  op tijdens het bekende Schleswig-Holstein Festival, waar hij speelde met het Orkest van het Mariinsky Theater, onder leiding van Valery Gergiev. Daarna volgden uitnodigingen voor optredens met wereldberoemde symfonieorkesten. Madoyan bezoekt Nederland voor optredens samen met het Orkest van het Noorden, maar alleen in Leiden speelt hij een solorecital. Op zijn programma staan Bachs monumentale Tweede partita, met de befaamde chaconne, een virtuoze variatiereeks van Niccolò Paganini en een solosonate van Eugène Ysaÿe.

Madoyan werkte samen met dirigenten als Kurt Masur, Richard Hickox, Claudio Abbado, Frans Brüggen en Matthias Bamert. In februari 1991 debuteerde hij in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw, waarover  de Volkskrant schreef: “Madoyan is een rasmuzikant, nu al een violist met een geheel eigen stijl.” Vervolgens concerteerde hij met alle belangrijke Nederlandse orkesten.

De Waag, Zondag 11 maart, aanvang: 11.30 uur. Kaarten kunnen telefonisch bij de kassa van de Stadsgehoorzaal worden gereserveerd (071-513 17 04) of via de website: www.stadsgehoorzaalleiden.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×