Veiligheidsmaatregelen bij verwijderen baggerresten

Op de Rijn langs de Haagweg, aan de zijde van Wernink Beton, worden de komende tijd de baggerboten leeggemaakt die op last van de arbeidsinspectie ‘aan de ketting’ zijn gelegd, omdat er mogelijk scherpe munitie in de baggerresten verborgen zit. In november 2006 werden de baggerwerkzaamheden in Leiden voor onbepaalde tijd stilgelegd omdat munitie was aangetroffen. Deze week wordt begonnen met het verwijderen van het restmateriaal dat na het stilleggen van de baggerwerkzaamheden in de baggerboten achterbleef. Wanneer het echte baggerwerk wordt hervat, is nog niet bekend. Het hoogheemraadschap van Rijnland is hierover nog in gesprek met de Arbeidsinspectie.

Het verwijderen van het restmateriaal moet op een zorgvuldige manier gebeuren, omdat er mogelijk munitie in is achtergebleven. Het restmateriaal was al opgeschept voordat de baggerwerkzaamheden waren stilgelegd. De bagger en het restmateriaal hebben al een aantal behandelingen ondergaan. Daarbij is geen munitie aangetroffen. De kans dat er alsnog munitie wordt aangetroffen is volgens de gemeente dan ook minimaal. Desondanks worden de baggerboten onder beveiligde condities leeggemaakt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×