Leidse studenten stemmen uit protest in Zoeterwoude

Woensdag zullen 25 tot 30 veelal technisch/exacte studenten van Leiden Centraal naar Zoeterwoude lopen om daar met het potlood hun stem uit te kunnen brengen voor de Provinciale Statenverkiezingen. De studenten gaan op pad omdat ze de stemcomputers in de huidige vorm niet vertrouwen. “Er is bij stemmen met een computer geen enkele manier om te controleren of je stem wel bij de partij uitkomt waar je op stemt. Je kunt niet zien of de software deugdelijk is en de mensen van het stembureau kunnen dat ook niet. Dit is niet georganiseerd vanuit een politieke kleur, maar om een probleem op ludieke wijze aan de kaak te stellen,” aldus Jasper Lukkezen, één van de potloodstemmers.

De studenten vertrekken om 18:00 uur vanaf Leiden CS en lopen vervolgens via de polder negen kilometer naar het gemeentehuis in Zoeterwoude.

Leiden psverk2007


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×