Documentaire over vrouwen in Afghanistan in Linkse Kerk

Op internationale vrouwendag, 8 maart, wordt in de zaal van De Linkse Kerkaan de Hooglandse Kerkgracht de documentaire “View From a Grainof Sand” (Meena Nanji, 2006) vertoond. “View From a Grain of Sand” is eenreis door dertig jaar recente geschiedenis van Afghanistan, gezien door deogen van drie Afghaanse vrouwen.

In de film, die is opgenomen in Pakistan en Afghanistan, leggen een dokter, een lerares en een activist uit hoe hun levens ingrijpend werden gewijzigd door de oorlogen en het bewind van drie verschillende regimes. Ondanks het vele leed en het verlies van huis en haard hebben de vrouwen deze moeilijke tijd doorstaan. Met moed, overtuiging en hoop gaan ze door met het verbeteren van hun eigen levens en dat van de mensen om hen heen, ondanks de chaos in het nog steeds zeer gewelddadige en verdeelde Afghanistan. De film start om 21:00 uur en is gratis toegankelijk.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×