Glas-in-loodlezing in Pieterskerk

De Pieterskerk die al eeuwen lang deel uitmaakt van de geschiedenis van Leiden, ontvangt vele bezoekers. Tijdens drie lezingen die binnenkort plaatsvinden, krijgen geïnteresseerden antwoord op veel gestelde vragen over de materialen waaruit de kerk is opgebouwd en die bij de restauratie gebruikt worden.

Tijdens de eerste lezing die aanstaande zondag plaatsvindt, geeft de heer S. Hagemeier, die betrokken is bij de restauratie van de glas-in-loodramen, een boeiende lezing over glas-in-loodramen in het algemeen, en de restauratie van de ramen van de Pieterskerk in het bijzonder.Op zondag 15 april houdt een deskundige een lezing over het hout van de Pieterskerk, waarbij de inmiddels beruchte bonte knaagkever zeker niet wordt vergeten.Tijdens de laatste lezing op zondag 13 mei, wordt gesproken over het natuursteen en metselwerk van de Pieterskerk.Alledrie de lezingen vinden plaats in de bibliotheek van de Pieterskerk en starten om 14.00 uur. De toegangsprijs per lezing bedraagt €5,- per persoon, te betalen bij binnenkomst. Na afloop van de lezingen kunnen de maximaal 45 belangstellenden napraten met een kopje koffie of thee.Op www.Pieterskerk.nl is nadere informatie te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×