D66 trekt touwtjes Burgerlijke Stand harder aan

Hoewel er in Leiden al in 2001 een motie is aangenomen over trouwambtenaren die zowel hetero- als homostellen in de echt moeten voltrekken wilde D66 gisteravond in de gemeenteraad toch een stapje verder gaan nu de ChristenUnie hier in het regeeraccoord zo’n overduidelijk issue van heeft gemaakt. D66 wil nu dat de maatregel uit de vrijvlijvende sfeer wordt getrokken en definitief in het reglement voor ambtenaren van de Burgerlijke Stand komt te staan.  Alleen CDA en ChristenUnie stemden tegen omdat zij de motie van D66 een postzegelmotie noemden. D66 noemt het een teken aan de wand. Paul van Meenen, fractievoorzitter van D66 ziet de tekst van het regeeraccoord als een open uitnodiging om staand beleid te wijzigen. Met deze breed aangenomen motie wil hij een en ander nog eens duidelijk aan de orde stellen. Het homohuwelijk is een vanzelfsprekende zaak in Leiden. Dat was het, dat is het en dat blijft het. Ook ambtenaren moeten daar naar leven.    

CU-wethouder Filip van As zag geen bezwaren dit op te nemen in genoemd reglement.

Daan Sloos, fractievoorzitter van Leefbaar Leiden,  gaf Paul van Meenen en plein public een welgemeende zoen omdat hij zo openlijk voor het homohuwelijk uitkomt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×