Raad gaat morrend akkoord met restauratie Molen De Valk

De Gemeenteraad is gisteravond morrend akkoord gegaan met het verstrekken van een krediet van 412.500 euro voor een noodzakelijk geachte restauratie van Molen De Valk. Er is een vochtprobleem en er zijn problemen met de brandveiligheid. Ook moet er een nieuwe houten omloop komen. Vanwege het beeldbepalende karakter en de lage educatieve drempel van de molen gingen de fracties uiteindelijk accoord met het voorstel van het College van B & W. De raad wil wel dat De Valk niet in de steigers gaat in 2007 vanwege het molenjaar, maar pas in 2008,  zodat het molenjaar optimaal benut wordt. Verder wil de VVD dat wethouder Paul Jonas van Cultuur nog meer moeite doet om in dit belangrijke molenjaar rijkssubsidie voor de enig overgebleven stellingmolen in Leiden te verkrijgen. Dat geld moet dan wel weer terugvloeien in de concernreserve.   

Overigens vindt de VVD dat het College van B & W wel wat al te makkelijk naar de pot concernreserve graait als er iets onwelgevalligs op haar pad komt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×