SP vraagt aandacht voor ondergelopen voetbalveldje

SP-fractievoorzitter Antoine Theeuwen heeft gisteren tijdens de gemeenteraadsvergadering aandacht gevraagd voor een voetbalveledje aan het Regenboogpad ter hoogte van basisschool De Dukdalf dat al enige weken onder water staat en dus niet gebruikt kan worden als speelveldje voor de omwonende jeugd. De ruimte tussen de doelpalen staat vrijwel constant onder water, zo bleek ook uit een foto die Theeuwen ter plaatse gemaakt had. Volgens Theeuwen viel het al niet mee de meest geschikte ambtenaar voor deze klus te vinden. Hoewel de ruimte al enkele keren is opgehoogd zegde wethouder John Steegh toch toe dat er snel naar een oplossing gezocht zal worden. Ondanks dat er nog geen nieuw bestemmingsplan voor deze locatie is wil de SP hier snel een oplossing zien. De kosten hieruit voortvloeiend zullen mogelijk worden verhaald op het ergenissenpotje van de raad.

Buiten de orde van de vergadering opperde Daan Sloos dat ook de parkeervoorzieningen bij UVS regelmatig onder water staan en er niet met twee maten gemeten mag worden.

Steegh schamperde dat hij ook wel wat ziet aan extra waterbuffers voor de stad.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×