Initiatiefvoorstel De Bakkerij unaniem aangenomen

Het initiatiefvoorstel van PvdA-raadslid Hilde Jansen voor een verbouwing van Diaconaal Centrum De Bakkerij is gisteravond unaniem door de raad aangenomen. Een voostel van de PvdA, ChristenUnie, GroenLinks, SP, Stadspartij Leiden Ontzet , CDA en Leefbaar Leiden om 40.000 euro ter beschikking te stellen voor de verbouwing werd aangenomen. Er is echter 60.000 euro nodig. De Raad vraagt het college dat verschil nu bij te passen en dat niet uit het stroppenpotje te toveren. De VVD vindt dat de college zelf met een oplossing had moeten komen en vindt het jammer dat dit via een initiatief vanuit de raad moest geschieden.  

Diaconaal Centrum De Bakkerij biedt huisvesting aan verschillende, zelfstandige maatschappelijke organisaties, die geheel afhankelijk zijn van subsidie. De Bakkerij is gehuisvest in een monumentaal gebouwencomplex dat dateert uit 1426. Hoewel nog niet zo lang geleden een rigoureuze verbouwing heeft plaatsgevonden, is het noodzakelijk dat de zolder gerenoveerd wordt, zodat ook daar een goede werkomgeving ontstaat voor de organisaties die daar gehuisvest zijn.

Een groot deel van de verbouwingskosten wordt gedragen door een aantal fondsen en een eigen bijdragevan de Diaconie Prostetantse Gemeente. Er is echter een tekort van 60.000 euro en dat moet weggepoetst kunnen worden.         

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×