Asje van Dijk (CDA) start coalitiebesprekingen

Vanmorgen zijn de lijsttrekkers van de partijen in Provinciale Staten voor het eerst na de verkiezingen van woensdag bij elkaar gekomen. Asje van Dijk heeft als lijsttrekker van de grootste politieke partij in Zuid-Holland, het CDA, hiervoor het initiatief genomen. In het gesprek zijn afspraken gemaakt voor de coalitiebesprekingen. De komende week zal Van Dijk in de rol van ‘college-informateur’ individuele verkennende gesprekken voeren. Aan de hand van de verkiezingsuitslag spreekt hij met alle lijsttrekkers om te inventariseren wat de meest logische coalitiemogelijkheden zijn en wat de belangrijkste punten in het collegeprogramma moeten worden. Over een week komen de lijsttrekkers opnieuw bij elkaar.

Streven is om in de vergadering van Provinciale Staten op 25 april aanstaande het coalitieakkoord en het nieuwe college te presenteren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×