Jos Posthuma (links) wil toekomstige alternatieven voor de RGL zeer nauwkeurig bestuderen, voordat er besluiten over het oplossen van de verkeersproblemen in Leiden genomen worden. (Foto: Chris de Waard).

GroenLinks accepteert uitslag onder voorwaarden

Fractievoorzitter Jos Posthuma van GroenLinks is, net als zijn PvdA-collega Henny Keereweer, blij dat de uitslag van het referendum niets aan duidelijkheid overlaat. Wel is hij teleurgesteld dat Leiden tegen de RijnGouweLijn heeft gestemd. De afgelopen dagen leek het er even op dat zijn partij wilde morrelen aan de uitslag als die een ‘Nee’ zou opleveren. Posthuma vond namelijk dat het referendum werd beïnvloed door een valse voorstelling van zaken en het bewust geven van onjuiste informatie door de tegenstanders. “De uitslag kan dan niet de betekenis krijgen als waarvoor het referendum was bedoeld”. Gisteravond nuanceerde hij zijn woorden enigszins.

“GroenLinks respecteert de uitslag van het referendum, maar dat betekent niet dat een plan van een of andere malloot zomaar uitgevoerd gaat worden,” aldus Posthuma tijdens de uitslagenavond in de Pieterskerk.

Voor- en tegenstanders zeggen nu allemaal snel met elkaar om tafel te willen om te bespreken wat er na het Leidse ‘Nee’ dan wel moet gebeuren. Jan Boer van Stadspartij Leiden Ontzet heeft al een denktank om zich heen verzameld om over alternatieven na te denken. Henny Keereweer van de PvdA hoopt dat er nu niet allerlei losse clubjes ontstaan, maar dat de krachten nu gebundeld kunnen worden om alternatieven uit te werken.

Leiden RijnGouwelijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×