Twee inbraken

Gisteren en vandaag is er in twee Leidse woningen ingebroken. In beide gevallen sloegen inbrekers een ruit in, om zo de woning binnen te dringen.Uit een woning aan de Wiekelhorst werd op klaarlichte dag een mobiele telefoon weggenomen. Uit een woning aan de Vreewijkstraat verdween een flatscreen.De technische recherche heeft in de woningen gezocht naar mogelijke sporen van de daders.

Bij veel inbraken maken inbrekers gebruik van hengelen en flipperen. Bij hengelen proberen zij door de brievenbus de deurklink aan de binnenkant naar beneden te drukken en bij flipperen wordt een stuk plastic tussen de deur en de deurpost geschoven, om zo de schoot opzij te duwen, waardoor de deur open gaat.Om dit te voorkomen, raadt de politie aan buitendeuren op slot te draaien.Daarnaast is het raadzaam om ramen waarop weinig zicht is, te sluiten en waardevolle spullen niet in het zicht te leggen, ook wanneer u thuis bent.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×