foto: PR

Solisten Amsterdam Sinfonietta spelen in Leidse Waag

In het kader van de serie Brahms en de Tweede Weense School zullen solisten uit Amsterdam Sinfonietta met de pianist David Kuyken kamermuziek van Brahms en Webern ten gehore brengen in de Waag. Kuijken heeft naam gemaakt als solist, kamermuziekspeler en is een vooraanstaand pianopedagoog. Amsterdam Sinfonietta is het bekendste strijkorkest in Nederlands, dat als ‘ensemble in residence’ een vaste serie heeft in Leiden.

Met de De Tweede Weense School doelen muziekhistorici op Arnold Schönberg en zijn volgelingen, die met hun compositietechnieken nieuwe wegen verkenden, met als inspiratiebron de romanticus Johannes Brahms. Zij bewonderden de manier waarop Brahms thema’s en motieven met elkaar verbindt. Als hommage aan zijn voorganger bewerkte Schönberg Brahms Derde pianokwartet voor symfonieorkest, waarvan het origineel in De Waag zal klinken. Dit kwartet is ondermeer geliefd vanwege de uitbundige finale, waarin Brahms zigeunerthema’s verwerkte. Ook het Tweede pianokwartet krijgt een uitvoering. De Tweede Weense School is bescheiden vertegenwoordigd met twee stukken voor cello en piano van Anton Webern, die nog zijn geschreven in de laatromantische stijl.

Dinsdag 20 maart, aanvang 20.15 uur. Kaarten kunnen telefonisch bij de kassa van de Stadsgehoorzaal worden gereserveerd 071-513 17 04 of via de website: www.stadsgehoorzaalleiden.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×