Eric Ineke, foto: PR

'Kicking some ass' met The Eric Ineke JazzXpress

Eric Ineke formeerde vorig jaar zijn nieuwe kwintet: The Eric Ineke JazzXpress, omdat, zoals hij zelf zei: “het tijd werd voor ‘kicking some ass'”. Het repertoire is geworteld in de hardboptraditie en er zullen ook composities van de bandleden uitgevoerd worden. Met drie generaties jazzmusici en een nieuwe cd met The Eric Ineke JazzXpress zal deze muziekstijl ongetwijfeld fris en eigentijds zijn.

De formatie bestaat uit Rik Mol, trompet, Sjoerd Dijkhuizen, tenorsax, Rob van Bavel, piano, Marius Beets, bas en Eric Ineke, drums. Ineke speelde al vaker met deze musici en de ‘natural flow and fit’ was aanleiding voor de samenwerking in dit nieuwe kwintet. Ineke speelde met klinkende namen uit de jazzwereld zoals Jimmy Raney, Hank Mobley, Dexter Gordon, Shirley Horn en Anita ‘O’ Day, Rob Madna en Rob Agerbeek.

Donderdag 15 maart, aanvang 21.30 uur.

meer info: www.deburchtleiden.nl en www.leidsjazztrio.nl

Burcht Fontijnzaal, Burgsteeg 14 Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×