Johan Verminnen, foto: PR

Troubadour van de lage landen zingt Bourgondische chansons

De Belgische troubadour Johan Verminnen zal in de Leidse Waag zijn nieuwe programma: ‘Hartklop’ presenteren. Al 35 Jaar treedt Verminnen op, een jubileum en dus een goede aanleiding voor een nieuwe tournee. Hij heeft de reputatie van ‘de troubadour van de lage landen’ of ‘het boegbeeld van het Bourgondische chanson’ en kruidt zijn voorstellingen met met sappige verhalen. Verminnen brengt enkele van zijn mooiste klassiekers ten gehore, naast een handvol nieuwe liedjes, waaronder een pakkende hommage aan Ramses Shaffy. Het zal een luisteravond worden rond het levensmotto: ‘L’Amour Toujours – de rest dat is geouwehoer’.

Verminnen wordt begeleid door een vier man sterke band, gevormd door Johan en Bert Candries (gitaren), Leo Caerts (piano) en Philippe Thuriot (accordeon, mondharmonica). Verminnen geldt in België als een nationale held. Brussel is vaak het thema of de inspiratiebron van zijn chansons. Een van zijn bekendste liedjes, een klassieker op feest- en dansgelegenheden, is Rue des Bouchers. Herman van Veen, Stef Bos en Raymond van het Groenewoud erkennen Verminnen als inspiratiebron.

Maandag 19 maart, aanvang 20.15 uur. Kaarten kunnen telefonisch bij de kassa van de Stadsgehoorzaal worden gereserveerd 071-513 17 04 of via de website: www.stadsgehoorzaalleiden.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×