Dag van de Leerplicht over spijbelen

Donderdag organiseert het Regionaal Bureau Leerplicht Holland Rijnland voor de vierde keer de landelijke ‘Dag van de Leerplicht’. In veel gemeenten worden activiteiten georganiseerd om de leerplicht onder de aandacht te brengen. In onze regio wordt in Leiden en Teylingen voorlichting gegeven aan jongeren. Een aantal leerplichtambtenaren zal ’s ochtend een les over leerplicht verzorgen op het Visser ’t Hooft Lyceum aan de Vijf Meilaan. In Teylingen is de les op de locatie K.T.S. (in Voorhout) van het Telingen College.

Leerlingen in Leiden en Teylingen praten tijdens de Dag van de Leerplicht in de klas met leerplichtambtenaren over spijbelen en voortijdig schoolverlaten. Ook kunnen ze van alles vragen over de Leerplichtwet en kunnen ze hun mening geven. Bijvoorbeeld over de voorgestelde uitbreiding van de leerplicht tot 18 jaar.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×