PvdA-er Keman verlaat provinciale fractie uit onvrede

PvdA-statenlid Jan-Evert Keman heeft besloten zijn lidmaatschap van Provinciale Staten voor de PvdA niet te verlengen. Keman stapte direct na de verkiezingen uit de fractie en aanvaardt zijn benoeming dus niet. “Vanwege een onoverbrugbaar gebleken verschil van mening over het functioneren van de fractie in de komende periode,” zo heeft de PvdA Zuid-Holland bekend gemaakt. Keman zelf was niet bereikbaar. De jurist Keman was eerder gemeentesecretaris in zijn woonplaats Oegstgeest.

Binnen de fractie hield Keman zich bezig met mobiliteit, onderwijs en arbeidsmarkt en bestuur en middelen. Sinds maart 2006 was hij voorzitter van de fractie. Martin Huls, de nieuwe voorzitter van de PvdA-fractie, zegt de stap van Jan-Evert Keman te betreuren. “Jan-Evert heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan het werk van de fractie. Hij stond voor de moeilijke opgave het laatste jaar van de vorige Statenperiode als fractievoorzitter van de PvdA op te treden, nadat Jeltje van Nieuwenhoven moest stoppen als Gedeputeerde en werd opgevolgd door Martin Huls.”

De fractie betreurt, maar respecteert het genomen besluit. In de plaats van Jan-Evert Keman zal Erik Pool toetreden tot de PvdA-fractie.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×