Leerlingen Stedelijk op weg naar het Lagerhuis

Leerlingen van het Stedelijk Gymnasium in Leiden hebben eind januari de eerste ronde van de scholierenwedstrijd “Op weg naar het Lagerhuis” in Zuid-Holland gewonnen. Afgelopen dinsdag kwamen leerlingen van ‘het stedelijk’ uit in de 1/8 finales. In de eerste ronde werd de stelling “Seksistische muziekclips moeten gecensureerd worden” verdedigd. In de tweede ronde mochten de teamleden zowel voor als tegen de stelling zijn. De stelling ‘Het is goed dat middelbare scholen fuseren’ werd verdedigd en aangevallen.

De vijfdeklassers Marce Torruela y Mazurel, Lette van Mosel, Yaser Kobari, Mink Schinkelshoek, Krijn van Eeden, Sanne Cramer, Petra Zaagman, de vierdeklasser Peter van Veen en de twee zesdeklassers Michiel Brunet de Rochebrune en Sennaé Maätoug waren namens de Leidse school afgevaardigd.

De laatste ronde was een één op één debat. Hierin moest Michiel duidelijk maken dat hij het niet eens was met de stelling: ‘Jongeren onder de 27 jaar horen niet in de bijstand thuis’. De volgende stap is de kwartfinale. Die wordt gehouden op 20 maart.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×