VVD: "Coalitie heeft groot bestuurlijk probleem"

Met het houden van een referendum over de RijnGouweLijn heeft de coalitie een groot bestuurlijk probleem gecreëerd. Dat stellen de Leidse VVD-raadsleden Frederik Zevenbergen en Paul Laudy op de website van hun partij. “De regio is nu al in alle staten over het Leidse Nee. De verhouding met de regio zal er niet op vooruit gaan. Waren dat niet precies de twee grootste problemen van de bestuurskracht van Leiden: de verhouding met de regio en het vermogen om plannen uit te voeren,” zo vraagt het liberale duo zich af: “Zelfs als de provincie de Nee respecteert blijft dit referendum een genante vertoning.”

De VVD legt de Zwarte Piet vooral bij de PvdA. “Die partij verkocht al op de dag van de verkiezingsuitslag in maart 2006 haar pro-RGL-standpunt voor een appel en een ei aan de SP en de CU terwijl er een meerderheid in de gemeenteraad vóór de RGL was. Ieder moment had die meerderheid verzilverd kunnen worden.” ‘Dit college was anders niet mogelijk geweest’, was volgens Zevenbergen en Laudy de redenering. “Maar wat heeft die Linkse Lente dan opgeleverd: Een miljoentje meer aan sociaal beleid, gratis heroïne voor junks, een flinke lastenverzwaring en nu dus géén RGL, terwijl Leiden mét de VVD al de stad was met het beste minimabeleid, de top 3 schoonste én de goedkoopste stad was. En bovenal een stad met visie over het oplossen van de bereikbaarheid zowel met de auto als met het openbaar vervoer.

De VVD wil nu van het college weten wat zij gaat doen om de problemen met de regio op te lossen. Ook wil men snel duidelijkheid van het nieuwe provinciebestuur over het Leidse Nee tegen de RGL.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×