Nieuwe leden Provinciale Staten bekend

Zojuist is bekend gemaakt wie de nieuwe leden van Provinciale Staten worden. Aanstaande donderdag zal de Commissaris van de Koningin Jan Franssen hen beëdigen. Met 13 zetels is het CDA de grootste fractie geworden.

De VVD volgt hierop met 12 zetels. Met 10 zetels vormt de PvdA de derde fractie. De SP krijgt 8 zetels, de ChristenUnie 4, GroenLinks 3, de SGP 2 en D66, Leefbaar Zuid-Holland en de Partij voor de Dieren krijgen elk 1 zetel. Afgelopen woensdag hebben 1.115.672 mensen in Zuid-Holland gestemd. Dat komt neer op een opkomst van 44,04% van het totaal aantal kiesgerechtigden. De meeste stemmen, 164.431, gingen naar Asje van Dijk, de lijsttrekker van het CDA. Ronald Waterman, fractielid van de VVD is het langstzittende lid. Het jongste fractielid is de 18-jarige Lies van Aelst van de SP. De jongste fractievoorzitter is de 25-jarige Leidse Geertjan Wenneker van D66.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×