Open dag bij Visio Leiden

In het kader van de Landelijke Open Dag van de Zorg, organiseert Visio Leiden aanstaande zaterdag een open dag. Visio is een zorginstelling voor blinden en slechtzienden, die ondersteuning en begeleiding biedt op diverse fronten. Tussen 11.00 en 15.00 uur zijn visueel gehandicapten en mensen die professioneel of persoonlijk betrokken zijn bij blinden en slechtzienden van harte welkom in de Leidse vestiging, die te vinden is op de tweede verdieping van het Poortgebouw, Rijnsburgerweg 10. Belangstellenden worden door de medewerkers geïnformeerd over de verschillende onderzoeken, revalidatie-programma´s en andere diensten en producten die Visio haar cliënten biedt.

Zo kan een kijkje worden genomen bij de dagrevalidatie aan mensen met een visuele en verstandelijke handicap. In het lichtlab kan men de diverse licht- en verlichtingsmogelijkheden ervaren en in de oefenkeuken kunnen deelnemers blind een gerecht bereiden. Verder is de orthoptist graag bereid om objectieve oogmetingen te doen. Wie geïnteresseerd is in conputers, kan zich laten informeren over de mogelijkheden die Visio biedt op het gebied van computers en software. Ook voor visueel gehandicapten is er van alles te doen. Zij kunnen onder meer een lezing over cerebrale visusstoornissen bijwonen en tijdens een workshop kennis maken met de audiotheek die alles op het gebied van hoorspelen en documentaires biedt. Daarnaast zijn er enkele gerelateerde instanties aanwezig, waaronder de Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden en het Koninklijk Nederlands Geleidehondenfonds. Het programma is hier te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×