Wethouder gaat niet over tot labelen vandalisme

Een beginnersfoutje van wethouder John Steegh van Milieu. Aanvankelijk had hij de raad voorgeschoteld dat Leiden per jaar slechts 8000 euro kwijt is aan vernielingen, maar na onderzoek van zijn kant blijkt dat ruim 70.000 euro te zijn, waarin de vernielingen rond oud en nieuw en de verwijdering van graffiti (140.000 euro op jaarbasis) niet zijn meegerekend. Steegh is desondanks niet van plan de motie uit te voeren om vernielde objecten te voorzien van een label met daarop het schadebedrag. Dat lokt volgens hem alleen maar competitiegedrag onder vandalen aan, waardoor je nog verder van huis bent. Dat zei hij dinsdagavond in de commissie Bestuur & Leefbaarheid.     

Ook is Steegh om dezelfde reden van uitlokking niet van plan de resultaten in de Stadskrant te plaatsen. Wel krijgt de raad via de jaarrekening het bedrag van de verneileingen onder ogen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×