Maredorpers zijn straatmuzikanten spuugzat

De Maredorpers, de bewoners van het gebied rond de Haarlemmerstraat hebben genoeg van de straatmuzikanten. Het lijkt misschien gezellig als je er langs loopt maar voor vele winkeliers en bewoners is het een hel, zo stelt mevrouw Braakman van buurtvereniging Maredorp De Camp in een brandbrief aan de gemeenteraad. Aanstaande dinsdag wordt de nieuwe APV door de gemeenteraad behandeld. Braakman vraagt de raad zich eens in te leven in de positie van een bewoner die gemiddeld gedwongen is acht uur en 30 minuten per dag naar muziek te luisteren.  En het wordt hier alleen maar erger nu omliggende gemeenten strengere regels met betrekking tot straatmuzikanten hanteren, zo concludeert Braakman.

Braakman vraagt namens de buurtvereniging om aanpassing van de APV en het uitgeven van ontheffingen aan straatmuzikanten zodat de last gelijkelijk over de stad verdeeld wordt.  

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×