Record aantal bezoekers Galadiner Pieterskerk

Afgelopen woensdagavond vond het vierde Pieterskerk-Galadiner plaats. De voorzitter van de organiserende Stichting Vrienden van de Pieterskerk Gert-Jan Kramer, overhandigde een cheque ter waarde van 60.000 euro aan burgemeester Henri Lenferink, voorzitter van de Stichting Pieterskerk. Het Galadiner is een van de acties, die georganiseerd wordt ten behoeve van de restauratie van de Pieterskerk; in de afgelopen vier jaar is de totale opbrengst opgelopen tot ruim € 200.000. In zijn dankwoord benadrukte Lenferink dat het voortbestaan van de Pieterskerk alleen in gezamenlijkheid kan worden gegarandeerd. Dit jaar waren alle beschikbare tafels, 35 stuks, binnen de kortste keren uitverkocht, een record!

Lenferink: “Het is goed om te merken dat de Pieterskerk zo’n vooraanstaande plaats in neemt”. Ook dit jaar waren er gasten uit het regionale en nationale bedrijfsleven, die een genoeglijke avond beleefden. De achtergrondmuziek werd verzorgd door het Off Minor jazz kwartet. Tijdens het diner traden Veronika Juhasz en Roele Kok op. Samen waren ze in 2006 finalisten van het Prinses Christina Concours. Het hoofdoptreden werd verzorgd door beeldend theatermaker Fred Delfgaauw. De hele avond was er de mogelijkheid om te dansen.

Volgend jaar vindt het galadiner plaats op woensdag 12 maart 2008. Volgens Kramer wordt dit een zeer speciale avond vanwege het 1e lustrum van het Pieterskerk galadiner. Op de achtergrond is men al druk bezig met de voorbereiding van deze speciale avond. Aan het eind ontvingen alle gasten een cadeau: een paraplu met de doorlopende tekst “de Pieterskerk geeft U deze paraplu, deze paraplu beschermt U, U beschermt de Pieterskerk”. Kramer: “Voor de restauratie is nog een bedrag van 2,5 miljoen euro nodig, dus er zijn nog genoeg beschermers nodig”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×