Nauwere samenwerking jeugdzorg

Vijftien gemeenten en tien jeugd- en zorginstellingen in Zuid-Holland Noord hebben vandaag een overeenkomst ondertekend met de provincie. Op deze manier worden de krachten gebundeld om er voor te zorgen dat ieder kind kan opgroeien in een veilige leefomgeving en zorg en bescherming krijgt. Er komt een regionaal meldpunt voor gezinnen met problemen. Naast het meldpunt komen er in deze regio ook proefprojecten met zogeheten Centra voor Jeugd en Gezin, waar voor elk kind en de ouders passende hulp wordt aangeboden.

De locaties van die centra of hun aantal is nog niet bekend. Voor 1 mei presenteren de initiatiefnemers een plan van aanpak. Daarin zal de opzet van het meldpunt, nader zijn uitgewerkt. De vijftien gemeenten hebben verder besloten om het geld dat zij nu aan het jeugdbeleid besteden, gezamenlijk te gaan inzetten. De provincie Zuid-Holland ondersteunt dit initiatief met 500.000 euro

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×