Anneke de Wolff op weg naar brons (foto PR)

Leiden Atletiek atlete 3e op NK Halve Marathon

De City-Pier-City Loop in Den Haag gold dit jaar opnieuw als Nederlands kampioenschap op de halve marathon. Dat betekende dat naast de internationale top, met als absolute uitblinker Samuel Wanjiru die een wereldrecord liep, ook de beste Nederlandse atleten aan de start verschenen. Een van die atleten was Anneke de Wolff die uitkwam in de categorie vrouwen 40-45 jaar. “Ik was geinviteerd vanwege een kans op een podiumplaats. Ik vond dat zelf aanvankelijk nogal overdreven, maar ik wist dat ik in goede vorm was.” Met een tijd van 1.25.26 werd Anneke derde in het Nederlands kampioenschap. “Een hele bijzondere ervaring, in korte tijd twee medailles op zak”, verwijzend naar hetzelfde resultaat bij de veldloopkampioenschappen in Wageningen. “Ik ben toch best wel trots, al wil ik nu wel eens een zilveren medaille. Wellicht het kampioenschap op de hele marathon in Eindhoven.”

Edgard Creemers mikte vooraf op een tijd onder de 1 uur en 9 minuten, maar miste in de lastige eerste kilometers medestanders om tegen de wind te knokken. Toen hij uiteindelijk gezelschap kreeg was het beste er bij de Leidenaar al af en moest hij genoegen nemen met 1.09.18 als eindtijd en een 11e plaats in het kampioenschap. Met 1.10.57 en 1.11.38 deden Thijs Feuth en Ralph Apeldoorn weinig onder voor elkaar.

Op de 5 kilometer was er net als vorig jaar winst voor Marnix Engels. De meerkamper had echter na een buitenlandse trip en weinig training niet veel fiducie in een goed resultaat en stond ingeschreven als trimloper. In de uitslag van de wedstrijd staat derhalve een andere winnaar vermeld.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×