Vechtpartij op Lange Mare

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie ingegrepen bij een vechtpartij op de Lange Mare. Rond 03.40 uur kwam er een melding binnen dat bij een disco een aantal jongeren met elkaar op de vuist was gegaan. Voor de disco hadden zich zo’n 50 personen verzameld. De politie probeerde met 15 agenten de situatie onder controle te krijgen, een groep jongeren keerde zich echter tegen hen. Uiteindelijk moesten politie te paard en een hondenbegeleider er aan te pas komen om de groep uiteen te drijven, daarbij werd gebruik gemaakt van de wapenstok. Nadat het publiek richting het centrum gestuurd was hebben agenten nog regelmatig groepen weg moeten sturen.

De politie heeft tijdens de vechtpartij twee Leidenaren van 18 en 24 jaar aangehouden, de twee zouden ook binnen in de disco hebben gevochten. Een 18 jarige Leidenaar heeft aangifte gedaan van mishandeling, hij heeft tijdens het feest diverse klappen en schoppen gekregen van een nog onbekend persoon.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×