Directeur Lex de Boer deed de aftrap voor de grootscheepse geiseractie van Portaal in de Leidse Slaaghwijk. (Foto: Wil van der Voort)

Controle geisers Slaaghwijk broodnodig

De grootscheepse controle van geisers in de Slaaghwijk werpt na een dag al vruchten af. Lex de Boer, directeur van Portaal, gaf gisterochtend de aftrap voor de vier dagen durende controleactie. Medewerkers van de woningcorporatie en installatiebureau Energiq, controleren tijdens deze actie ruim driehonderd geisers van huurwoningen in de Slaaghwijk. Ook geven zij de bewoners voorlichting over het onderhoud en het belang van goede ventilatie. Gisteren werd al een aantal geisers met achterstallig onderhoud aangetroffen en moest één geiser zelfs onmiddelijk worden schoongemaakt. Hieruit blijkt dat de controle broodnodig was.

In feite hoeft Portaal geen controles uit te voeren, omdat de bewoners zelf eigenaar of huurder van de geisers zijn en zij dus zelf de verantwoordelijkheid voor het onderhoud dragen. Echter, drie incidenten waarbij in het afgelopen half jaar bewoners van woningen in de Slaaghwijk een koolmonoxidevergiftiging opliepen, veroorzaakt door een niet goed werkende geiser, al dan niet in combinatie met slechte ventilatie, hebben Portaal doen besluiten tot deze controle over te gaan. Verder onderzoekt Portaal of de geisers kunnen worden vervangen door een andere warmwatervoorziening.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×