foto: Jeroen Nooter

Met een Hanomag op plantaardige olie naar Mongolië

In de zomer van 2005 reden fotograaf Jeroen Nooter en kunstenaar Sara Nuytemans met een oude vrachtauto, een Hanomag AL-28, naar Mongolië. Het doel was om in Mongolië een koolzaadplantage op te zetten om daarmee goedkope en schone brandstof en veevoer te helpen produceren. De Hanomag uit 1968 werd uitgezocht op de geschiktheid voor deze milieuvriendelijke brandstof. Door middel van foto’s, teksten en een videoreportage wordt verslag gedaan van dit bijzondere project, dat te zien is in de galerij van Museum Volkenkunde.

De tentoonstelling loopt tot 3 juni. Openingstijden museum: dinsdag tot en met zondag van 10.00 – 17.00 uur.

Meer info: www.volkenkunde.nl

Museum Volkenkunde, Steenstraat 1, Leiden

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×