Milieudefensie: 'Stop bouwplannen projectontwikkelaars'

Milieudefensie voert komende donderdag 22 maart in Leiden actie, voorafgaand aan de manifestatie ‘Groene Hart in uitvoering’ in de Pieterskerk. Met deze actie protesteert Milieudefensie tegen de vele bouwplannen in het Groene Hart. Met name de plannen van de projectontwikkelaars verenigd in de Neprom, die deze dag officieel worden gepresenteerd, om verspreid in het landschap dertienduizend dure woningen te bouwen, moeten zo snel mogelijk van tafel. “De plannen van de Neprom druisen in tegen alle afspraken in de Nota Ruimte over het Groene Hart”, dat zegt Willem Verhaak, campagneleider Ruimte en Landschap van Milieudefensie.

“De bouw van dertienduizend woningen buiten de huidige bebouwingsgrenzen betekent maar liefst vijftig nieuwe steenpuisten van elk 250 woningen, midden in het Groene Hart. Dat leidt tot grote aantasting van de openheid van het landschap en extra verkeer waardoor het met de rust ook is gedaan”, aldus Verhaak. Milieudefensie roept de Tweede Kamer én verantwoordelijk minister Verburg, die de manifestatie opent, op om korte metten te maken met deze bouwplannen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×