Deelnemers gezocht voor onderzoek naar effecten Yakult

Het Diaconessenhuis start binnenkort een wetenschappelijk onderzoek naar de werking van Yakult op de klachten en darmflora van patiënten met het prikkelbare darmsyndroom (PDS). Tijdens dit onderzoek drinkt een deel van de deelnemende PDS-patiënten dagelijks twee flesjes Yakult. De andere deelnemers drinken twee maal daags een flesje met een placebo. De afdeling maag-darm-leverziekten onderzoekt het effect hiervan op de klachten en de samenstelling van de darmflora van de deelnemers. Aan de hand van de onderzoeksresultaten hopen de onderzoekers de kwaliteit van leven van PDS-patiënten in de toekomst te verbeteren.

Voor dit onderzoek is het Diaconessenhuis op zoek naar PDS-patiënten tussen de 18 en 65 jaar die in de omgeving wonen. Zij kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar Annemieke Thijssen, arts-onderzoeker, aythijssen@diac-leiden.nl . Het onderzoek duurt ongeveer 20 weken en de deelnemers komen vijf tot acht keer voor onderzoek naar het ziekenhuis. Zij ontvangen een onkostenvergoeding. Meer informatie over het onderzoek is te vinden op www.pdsb.nl .

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×