Omgeving stations veiliger geworden

Het gebied rond het Centraal Station in Leiden is volgens Politie Hollands Midden veiliger geworden. “Het aantal incidenten is daar de afgelopen periode flink afgenomen, dit geldt ook voor Station De Vink.” Dit is de reactie van de politie op het artikel in het LD van 22 maart. In dit artikel pleit busmaatschappij Connexxion voor cameratoezicht op beide stations in verband met de toenemende mate van onveiligheid. Volgens de politie hebben de incidenten die in het artikel beschreven worden niet speciaal betrekking op beide stationsgebieden. Verder is de politie voorzichtig als het gaat om de preventieve werking van cameratoezicht, wel kan het na een gepleegd delict ondersteuning bieden bij het onderzoek.

Volgens de politie heeft de daling van de incidenten rond Leiden Centraal mede te maken met de extra aandacht die juist het Stationsgebied heeft. Zo nam het aantal incidenten ten opzichte van vorig jaar met ruim veertig procent af en halveerde het aantal aangiften van geweld en bedreiging. Ook de overlast door dronkenschap halveerde. Het aantal fietsdiefstallen is sinds 2005 gehalveerd en in 2007 is er nog geen drugsoverlast geweest.

Ook bij het Station De Vink nam het aantal incidenten het afgelopen jaar niet toe. De politie spreekt ook daar een van een niet verontrustende situatie.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×