"Geweld tegen politieagenten zwaarder straffen"

Geweld tegen politieagenten zou zwaarder gestraft moeten worden, dat vindt Politie Hollands Midden. Vorig jaar zijn er verschillende incidenten geweest waarbij geweld tegen agenten werd gebruikt. Deze incidenten hebben volgens korpschef Stikvoort een behoorlijke impact gehad op de betreffende agenten en op het korps in het algemeen. Stikvoort vindt dat personen die geweld tegen agenten hebben gebruikt er soms wel erg makkelijk vanaf komen.

Als voorbeeld noemt Stikvoort de ongeregeldheden vorig juni in Noordwijk, verdachten kregen toen een maximale straf van 60 uur opgelegd. “Deze personen werden onder meer verdacht van het slaan van politieagenten. Van de twee collega‚Äôs die hierbij gewond zijn geraakt is een collega in totaal 8 maanden in de ziektewet geweest. Die 60 uur staat dan niet in verhouding met de 800 uur die de collega niet ingezet kon worden. Ik pleit daarom om geweld tegen politieambtenaren zwaarder te straffen”, aldus Stikvoort.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×