Bussluis moet verdwijnen

Het verplaatsen van de bussluis die Roomburg en Meerburg van elkaar scheidt, lost niets op. Zo luidt de mening van Stadspartij Leiden Ontzet, die ervoor pleit deze op te heffen. De bussluis kan tijdens de bouw van Roomburg het verkeer uit deze wijk weren. Echter, het weren van sluipverkeer schiet volgens de Stadspartij het doel voorbij. Beide wijken worden dan van elkaar gescheiden, waardoor de bewoners van Roomburg minder goed gebruik kunnen maken van Meerburgse faciliteiten als het wijkcentrum, gezondheidscentrum en het buurthuis. Zij kunnen daar dan immers niet eenvoudig met hun auto komen.

Ook kunnen de bewoners van Meerburg niet zonder met de auto om te rijden naar de basisschool van Roomburg. Wie per auto van de ene naar de andere wijk wil, moet namelijk omrijden en komt regelmatig vast te staan in de files op de Hoge Rijndijk en de Willem van der Madeweg.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×