Aanhouding na slaan van politieagent

De politie heeft zondag rond 04.20 uur op de Haarlemmerstraat een 24-jarige Leidenaar staande gehouden omdat hij verdacht werd van het besturen van zijn brommer onder invloed van alcohol. De agenten constateerden rooddoorlopen ogen en de bestuurder riekte naar inwendig alcoholgebruik. De Leidenaar werd op straat onderworpen aan een voorlopige blaastest. De uitslag van deze test was reden om de Leidenaar aan te houden en op het politiebureau een ademanalysetest uit te laten voeren.

De Leidenaar werkte echter zijn aanhouding tegen en duwde een agent, dreigde en wilde hem met een gebalde vuist slaan. Hij schampte de agent in zijn gezicht. Uiteindelijk hebben de agenten hem over kunnen brengen naar het bureau waar hij een uitslag van 170 ug/l blies. Dit ligt boven de limiet van 80 ug/l in het verkeer voor een beginnend bestuurder. De agent heeft aangifte gedaan van het geweld tegen hem.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×