Gevaarlijke situaties door diefstal verkeersborden

Sinds 1 januari zijn er in het centrum van Leiden al zeker 45 verkeersborden gestolen. Op zich is het ontvreemden van een verkeersbord al strafbaar, maar als de veiligheid op de weg door de diefstal in gevaar komt wordt dit als een ernstiger delict gezien en dus geldt hier een zwaardere straf voor. De dader zou verantwoordelijk kunnen worden gesteld voor de gevolgen die het ontvreemden van een verkeersbord met zich meebrengt. Als de politie in contact komt met mensen die in het bezit zijn van een verkeersbord kunnen deze bestraft worden voor diefstal of heling.

De politie zal in de komende periode extra aandacht besteden aan de ontvreemding van verkeersborden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×