Bachkoor Holland, foto: PR

Traditionele Mattheus Passion in Pieterskerk

Traditioneel wordt de jaarlijkse Mattheus Passion in de Pieterskerk uitgevoerd door het Bachkoor Holland. In deze kerk komen ook andere grote koorwerken van Johann Sebastian Bach, zoals het Weihnachtsoratorium en de Johannes Passion heel goed tot hun recht. Het koor werd in 1921 opgericht door Johan Schoonderbeek als onderdeel van de Nederlandse Bachvereniging. In 1927 nam Evert Cornelis als dirigent de leiding van het koor over en werd later opgevolgd door Anthon van der Horst, die dirigent bleef tot 1965. Begin 1983 werd het koor onder leiding van Charles de Wolff zelfstandig. Momenteel is de artistieke leiding in handen van Roy Goodman.

Het vaste repertoire van het Bachkoor Holland omvat, naast de drie genoemde werken, de Hohe Messe, de Missae Brevis en de Cantates. Daarnaast worden met wisselende frequentie werken uitgevoerd van andere componisten. De koorleden komen uit het hele land en zijn vrijwel allen professionele zangers en zangeressen. De repetities worden traditiegetrouw gehouden te Naarden, terwijl uitvoeringen behalve in Leiden, op diverse plaatsen in Nederland worden gegeven. Het koor werkt al lang samen met het Concertgebouw Kamerorkest, het vroegere Amsterdams Kamerorkest. Ook is er een regelmatige samenwerking met het Residentie Orkest en incidenteel met andere Nederlandse orkesten, zoals het Combattimento Consort Amsterdam. Het koor is nauw gelieerd met de Stichting Nederlands Bach Collegium, die zich ten doel stelt niet alleen de koorwerken, maar ook andere werken van Bach uit te voeren.

Mattheus Passion, data: 5 april en 6 april.

Witte Donderdag 5 april aanvang 19.30 tot ca 23.00 uur Goede Vrijdag 6 april aanvang 1e deel 11.30 uur , aanvang 2e deel 14.30 uur tot ca 16.00 uur.

Informatie: 071- 514 47 69 of via de website: www.bachkoorholland.nl

Pieterskerk, Kloksteeg 16, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×