Arthur Miller

Lezing Arthur Miller's tragische helden

Het Studium Generale verzorgt in het gebouw van het LAKtheater een lezing als inleiding op twee producties die binnenkort in Leiden te zien zijn en die beiden door Arthur Miller zijn geschreven: ‘Dood van een handelsreiziger’ van De Wetten van Kepler (18 t/m 20 april in het LAKtheater) en ‘Heksenjacht’ (11 mei in de Leidse Schouwburg). De lezing wordt gehouden door mw. dr. Marguerite Corporaal, docente opleiding Engels van de Universiteit Leiden. Corporaal bespreekt het verschijnsel: ’tragische held’. In de oude Griekse toneelstukken was de tragische held een koning of een godheid met wie het niet zo goed ging. In de stukken van Miller zijn het geen koningen of goden meer, maar gewone mensen, zoals men die dagelijks tegenkomt. De moderne mens hecht aan individuele ontplooiing en vecht daarvoor, maar als hij deze strijd verliest, is hij een tragische held.

De lezing vindt plaats op 3 april van 18.45 tot 20.15 uur in zaal 011 van het gebouw waarin het LAKtheater is gevestigd. De toegang is gratis.

Meer informatie telefoon 071-5144890, of via de website: www.studiumgenerale.leidenuniv.nl

LAKtheater, Cleveringaplaats 1, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×