Programma Hartebrugkerk tijdens Paasdagen

In de Hartebrugkerk vinden tijdens de Paasdagen enkele eucharistievieringen plaats. Het Hartebrugkoor, de Schola Cantorum en verschillende solisten verlenen hieraan hun medewerking. Op 1 april om 11.00 uur, Palmpasen, brengt het Hartebrugkoor de Missa Brevis van Claudio Casciolini en koralen van Johann Sebastian Bach ten gehore. Tijdens de Paaswake op zaterdag 7 april vanaf 21.30 uur, kunnen de kerkgangers onder andere luisteren naar Missa Sine Nomine II van Herman Strategier en de motetten Entrata Laudata van Aart de Kort.

Aan de viering Op 1e Paasdag om 11.00 uur, verlenen soliste Dorien van Rumt en trompetist Robert Lunstrop hun medewerking. Tijdens alle bovengenoemde vieringen zingt de Schola Cantorum de bijpassende Gregoriaanse gezangen. Dit doen zij ook op Witte Donderdag en Goede Vrijdag beide vanaf 19.30 uur.Zowel het Hartebrugkoor als het Schola Cantorum wordt begeleid door dirigent René Verhoeff. Wie graag wil meezingen in het Hartebrugkoor kan zich aanmdlden via www.hartebrugkoor.nl .  

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×