Cheque voor kinderhuis Buffalo City

De verkoop van kerstkaarten, gemaakt door kinderen uit een tehuis in de Leidse zusterstad Buffalo City in Zuid-Afrika, is een groot succes geworden. De Wereldwinkel Leiden die de kaarten verkocht, zal komende donderdag een cheque overhandigen aan de voorzitter van de Stedenband Leiden-Buffalo City. In samenwerking met de Wereldwinkel werden sets van vier kaarten gedrukt, de opbrengst gaat naar het K.W.T. Child and Youth Care centre. In het kindertehuis wonen honderdveertig kinderen tot 16 jaar, de meesten van hen zijn wees en een aantal is ook nog besmet met het HIV-virus of heeft Aids.

De kinderen wonen in vijf paviljoens. Eén daarvan is vorig jaar zomer in drie weken tijd door de Leidse Werkbrigade weer leefbaar en gezellig gemaakt . In augustus gaat er weer een groep jongeren naar Buffalo City om het volgende paviljoen op te knappen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×