Dinami, foto: PR

Dimami, Jazz met persoonlijke blik op deze tijd

‘Dimami’ bestaat al ruim zeven jaar en maakt muziek, die klinkt als Jazz, maar ook invloeden toelaat uit funk, pop, Indiase muziek en onregelmatige maatsoorten uit de Balkan. Daarnaast zijn hints naar Jazzhelden zoals Thelonious Monk en Sonny Rollins te beluisteren. Het resultaat is muziek, die aan de ene kant geworteld is in de Jazzgeschiedenis en lekker ouderwets kan klinken en aan de andere kant een zeer persoonlijke blik op deze tijd biedt. De ‘gasten’ zijn deze keer: Mete Erker en Anton Goudsmit.

Erno Elsinga van ‘Jazzenzo’ over Dimami en gasten: ” De muziek swingt, de sound is in balans en de composities blinken stuk voor stuk uit in creativiteit en inventiviteit. De samenklank van altsax en tenorsax/basklarinet bleek een openbaring van uitgebalanceerde tonen gedragen door bevlogen arrangementen”.

Bezetting: Dion Nijland, contrabas, Miguel Boelens, altsaxofoon/ fluit, Makki van Engelen, drums, Mete Erker tenorsax en Anton Goudsmit gitaar.

Donderdag 5 april, aanvang 21.30. Meer info: www.deburchtleiden.nl, www.leidsjazztrio.nl

De Burcht Fontijnzaal, Burgsteeg 14, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×