De Leidse fotograaf Theo Westra legde de dolfijn (Delphinus delphis) afgelopen donderdag vast toen hij foto’s aan het maken van de aalscholvers die in de Haven aan het vissen waren.

Na zeehond nu ook dolfijn in Leidse wateren

Twee jaar geleden dook bij Jazzcafé The Duke al eens een zeehond op, deze week is er alweer een zeebewoner in de Sleutelstad gesignaleerd. In de Haven zwemt sinds enkele dagen een dolfijn rond. Aanstaande zondag wordt een poging gedaan het ontheemde dier te redden. Vrijwilligers van Wijkvereniging Tussen de Rijnen houden tot die tijd dag en nacht toezicht op het dier.

“Omdat de dolfijn hier niet thuis hoort en het moeilijk heeft om zelf de weg terug te vinden naar zee, staat een redddingsactie gepland om hem op een veilige manier te vangen en te transporteren naar Katwijk. U wordt vriendelijk verzocht op zondag niet naar de Haven te komen, omdat de drukte het dier meer stress oplevert wat de redding bemoeilijkt,” zo staat te lezen op een pamflet dat in de buurt is verspreid.

De reddingsactie is zondag live te volgen via de speciale dolfijncam op de website van de wijkvereniging.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×