Ringweg-Oost wordt nader onderzocht

Wethouder John Steegh (GroenLinks/Verkeer en Milieu) wil snel serieus onderzoek laten uitvoeren naar de ontwikkeling van de Kanalenroute, die nu is omgedoopt in Ringweg-Oost. De route is bedoeld ter ontlasting van de Hooigracht en de Zijlsingel waar het verkeer regelmatig vastloopt. In het collegeakkoord is afgesproken dat dit College de mogelijkheden gaat onderzoeken voor nieuwe verbindingswegen. Steegh laat de mogelijkheden onderzoeken waarbij de Kanaalweg wordt doorgetrokken over industrieterrein De Waard of de Zijldijk in de richting van Sumatrastraat en/of Willem de Zwijgerlaan. Eind 2007 moeten de voorstellen op tafel liggen. Dan moet er een voorkeursroute liggen. Met het onderzoek is een bedrag van 300.000 euro gemoeid. Hiervan wordt onder andere een extren projectleider betaald.    

De Gemeente Leiden gaat hierin eveneens samenwerken met de Gemeente Leiderdorp.  

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×