Kraakactie op Vollersgracht mislukt

Vanmiddag heeft een groep van ongeveer tien krakers geprobeerd hun intrek te nemen in een leegstaand pand aan de Vollersgracht. Het pand, dat eigendom is van de gemeente en het resultaat is van een leer-werkproject, staat inmiddels al bijna een jaar leeg. “De groep krakers probeerde rond 14.00 uur de deur in te beuken. Het inbraakbestendige glas gaf zich uiteindelijk gewonnen, maar toen was een groot deel van de buurt – en daarmee dus ook de politie die om de hoek zit – al gewaarschuwd,” zo laat één van de omwonenden weten.

De groep, inclusief bakfiets met matrassen, droop vervolgens af richting Haarlemmerstraat. De politie verrichtte een arrestatie: een persoon die zich verdacht gedroeg in de omgeving van het pand werd als mogelijke verdachte meegenomen naar het bureau.

Buurtbewoners hebben begrip voor de verontwaardiging over het langdurig leegstaan van het pand, maar spreken zich uit tegen het kraken. Wel roepen ze de gemeente nogmaals op om vaart te maken met de verkoop van de panden, zodat ze beschikbaar komen voor bewoning.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×