SP zet in op verdubbeling spoor Leiden-Utrecht

SP-raadslid Julian van der Kraats vindt dat wethouder John Steegh er wederom bij de NS op moet aandringen dat het spoor tussen Leiden en Utrecht wordt verdubbeld. Zeker nu de RijnGouweLijn in zijn bedoelde opzet niet door lijkt te gaan is verdubbeling meer dan ooit gewenst. De stations van de twe universiteitssteden zijn het drukst van Nederland maar worden bediend met een armetierig boemeltreintje. Bij spoorverdubbeling kan er een intercity komen die de reistijd aanmerkelijk verkort en kan ook de frequentie omhoog.    

Wethouder Steegh zegde toe de mogelijkheden die hij in gesprekken met de NS heeft te zullen intensiveren.  

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×